Clos des Lauriers Roses

EVE02 Clos des Lauriers Roses
Naam Clos des Lauriers Roses
Adres Oleandergaard 93
Gemeente Evere
Stijl(en)
  • Modern 50-60

Oorspronkelijk gebruik
  • Woning
  • Sociale woningen

Jaar 1962
Architect(en)
  • Palm Léon
  • Van der Meeren Willy

Vrij revolutionaire sociale wijk gebouwd in 1957 door architect Van der Meeren.

Het basisprincipe was eenvoudig, snel sociale woningen bouwen in geprefabriceerde materialen, klaar om te monteren.

De huizen werden in een maand opgericht.

Hier werden 10 gebouwen ingedeeld op een bebost land met aangelegde tuinen. Deze woningen waren bedoeld voor gepensioneerde huishoudens. De huidige site, die 4 lange gebouwen telt met in totaal 50 wooneenheden, heeft zojuist een ingrijpende renovatie, isolatie, verjonging en zelfs verfraaiing ondergaan!

Het beton werd in felle kleuren geverfd, een interessante en creatieve realisatie door het architecten buro &SENS.

Hier is een opmerkelijk geheel, verbazingwekkend van vrolijkheid en frisheid, hier heerst een beetje vakantieatmosfeer !

EVE02 - Tenzij anders vermeld © Admirable-Facades-Brussels voor alle foto's

Cookies

We gebruiken cookies om de diensten en functies, die op onze site worden aangeboden, aan te bieden en om de ervaring van onze gebruikers te verbeteren. Cookies zijn gegevens die worden gedownload of opgeslagen op uw computer of op een ander apparaat. Door op "OK" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. U kunt ze later altijd weer deactiveren. Als u onze cookies verwijdert of uitschakelt, kunt u onderbrekingen of problemen ondervinden bij het openen van de site. Door verder te bladeren, accepteert u de aanbetaling van cookies van derden die bedoeld zijn om u video's, delenknoppen en inhoud van sociale platforms-uploads aan te bieden. We gebruiken cookies om beter te begrijpen hoe de site wordt gebruikt. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met dit beleid.

Back to top